Themadag

Vrijgezellendag

Countdown tot donderdag 11 nov 2021 00:00

Dagen
Uur
Minuten
Seconden
gestopt!

9

4
Foto: freestocks op Unsplash

Countdown

Datum: 11 nov 2021
Tijd: 00:00
Dag: 315
Week: 45
Maand: 11
Regio: Internationaal
Categorie: Themadag
Initiator: -
Sinds: 1993
Website: -
Vrijgezellendag (Engels: Singles Day of Double 11) is gecreëerd om het leven als vrijgezel te vieren. Het is de bedoeling dat je jezelf verwent.

Deze dag begon ooit als een klein protest tegen Valentijn maar is in korte tijd uitgegroeid tot een populair festival bij (Chinese) jongeren en een groots online kortingsfeest.

Singles’ Day werd voor het eerst gevierd in 1993 door studenten aan de universiteit van Nanjing. Ze waren het beu dat er geen speciale feestdag was voor happy singles en besloten om er zelf eentje in leven te roepen. 11 november vonden ze de ideale dag, met 1-1-1-1 als het perfecte symbool voor de happy single.

Oorspronkelijk was het feest enkel voor vrijgezelle mannen, maar ondertussen is het een feestdag voor zowel mannen als vrouwen.

11 november

11 november is dag 315 van het jaar (dag 316 in een schrikkeljaar) in de gregoriaanse kalender en valt dit jaar op een donderdag. Hierna volgen nog 50 dagen tot het einde van het jaar.

Donderdag is een van de zeven dagen van de week. Het is de dag die op de woensdag volgt, de dag na donderdag is vrijdag. Als de maandag als eerste dag van de week wordt gezien, is donderdag de middelste dag van de week en de vierde dag van de werkweek.

De naam donderdag is afgeleid van Donars dag. Deze Germaanse naam komt overeen met de Latijnse benaming Dies Iovis, de dag van Jupiter, genoemd naar de gelijknamige planeet. Deze planeet ontleende zijn naam aan de gelijknamige god Jupiter. De Germaanse god Donar werd geacht dezelfde god te zijn als Jupiter.

11 november in het verleden

2017 - Sport
Het Nederlands voetbalelftal onder 21 behaalt in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Jong Andorra zijn grootste zege ooit. De ploeg van bondscoach Art Langeler wint op De Vijverberg met liefst 8-0.
2012 - Media
De algemeen directeur van de BBC, George Entwistle, neemt al na 54 dagen ontslag. De omroep raakte in opspraak toen een uitzending van het programma Newsnight ertoe leidde dat een politicus ten onrechte van kindermisbruik werd beschuldigd.
2011 - Politiek
Frederick Pitcher volgt Marcus Stephen op als president van Nauru.
2007 - Algemeen
De Belgische piloot Jacques Wilmart is, na een kort verblijf in een Tsjadische gevangenis (in verband met de Ark van Zoë), terug in België.
2000 - Geboren
Mackenzie Foy, Amerikaans model en actrice.
1995 - Geboren
Lucile Lefevre, Frans snowboardster.
1993 - Weer
Langste neerslagduur 19 uur.
1992 - Geboren
Janice Babel, Nederlands atlete.
1992 - Oorlog
Gewapende VN-eenheden weten na twee maanden de controle over de luchthaven van de Somalische hoofdstad Mogadishu in handen te krijgen, hetgeen de VN in staat stelt het aantal hulpvluchten op het door honger en burgeroorlog verwoeste Somalië uit te breiden.
1991 - Weer
Natste november-decade: 114,7 mm.
123...»

november

November (ook wel: slachtmaand, bloedmaand, nevelmaand) is de elfde maand van het jaar in de gregoriaanse kalender, en heeft 30 dagen. De naam komt van het Latijnse novem, wat "negen" betekent. November was oorspronkelijk de negende maand van het jaar, omdat het Romeinse kalenderjaar tot 153 v.Chr. op 1 maart begon.

Op het noordelijk halfrond is november de derde en laatste maand van de meteorologische herfst, op het zuidelijk halfrond is het de derde en laatste maand van de meteorologische lente.